Batoane simple si impletite

de laura_n in Cook and smile, 9 Iun 2016 | 3664 vizualizari

 

"Epidemia" unor retete a devenit deja moda, astfel incat Cleme m-a determinat sa le prestez!
Vio a dat startul in blogosfera, iar de atunci s-a declansat valul :)))
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • sare
  • 100 gr zahar brut
  • 250 ml apa minerala
  • 250 ml lapte dulce de vaca
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • mix seminte (mac, susan, in)
  • miere cu ghimbir
  • 1 cana apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane simple si impletite:

Se incalzeste usor laptele cu zaharul si un praf de sare. Se adauga drojdia faramitata, se lasa sa se activeze maiaua.

Faina se cerne, se face un locas in mijloc. Se toarna maiaua, apa minerala si se amesteca usor. Se incorporeaza uleiul treptat, apoi se framanta cu mainile tot aluatul. Daca vi se pare prea vartos, adaugati suplimentar putina apa calduta sau daca vi se pare prea moale, puteti adauga putina faina. Aluatul meu imi place sa iasa moale, dar modelabil. Se acopera cu un stergar curat si se lasa intr-un loc cald.

Se pregateste o tava de copt, se asaza o hartie de copt. Se porneste cuptorul.

Aluatul crescut se rastoarna pe blatul de lucru. Aici fie se infaineaza bine, fie se stropeste cu putin ulei. Se portioneaza aluatul in bile potrivite, egale. Se intinde fiecare bila in strat uniform, apoi se ruleaza pana la capat. Se asaza in tava de copt si se mai lasa putin la crescut. Se dau la copt apoi, la foc potrivit, timp de 30 minute, cat sa se rumeneasca frumos. Se scot din cuptor, se ung cu miere cu ghimbir, diluata cu putina apa, apoi se presara seminte. Miros grozav si sunt apogeul pufoseniei!

Sper sa va fie si voua de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane simple si impletite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

stefy_a 1

10.06.2016, 06:57

super bune!

Gherca Daniela 1

10.06.2016, 08:22

super gustoase!

Xandrinne 1

06.04.2017, 22:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de ovaz cu Chai, miere si Tahini